Pictures --- Home     

     

South Pacific

 

 

 

Kauehi - Tuamotus (1)

 

For en vidunderlig opplevelse det var å komme til en ankring i turkisblått hav med supergod sikt, masse fargerike fisker, hvit korallsand, kokospalmer overalt og et landskap som gav fred til sinnet.

 

Vakkert, vakkert, vakkert!

 

Innbyggerne (ca 250) lever av copraproduksjon, slik disse mennene jobber med. Modne kokosnøtter deles og det hvite kokoskjøttet tørkes, kuttes, pakkes og eksporteres.

De fikk 145 000 franske franc pr tonn copra (ca 12 000 Nkr). Dette mente de var godt betalt. Og det var det vel, for så vidt vi erfarte betalte den franske regjering 60%.

 

 

Tørkede garn som de antagelig har benyttet på en perlefarm en gang. Denne virksomheten var nedlagt på denne atollen.

 

En spasertur i landsbyen. De lokale stelte fint i sine vakre hager, og som her med forseggjort gjerde av kokosnøttskall.

 

Skoledagen er slutt for i dag.

 

Det var tre små butikker i landsbyen. Vi fant mest hos denne kjøpmannen. I tillegg kunne han litt engelsk og kunne gi oss nyttige opplysninger. Han hadde også en liten grønnsakhage bak huset, så vi fikk fersk salat hver gang vi handlet.

 

Et vakkert skue fra land.

 

Her ligger kokosnøttkjøttet til tørk.

 

På vandring langs korallstranden. Badesko er et must.

 

Denne lille slangen syns vi var et  spennende funn i vannkanten. Og den var mer spennende enn vi først ante. Den angriper vanligvis ikke, men et bitt er mer giftig enn et bitt fra en cobra. Godt vi passerte stille forbi.....

 

Soloppgang over en atoll. Dagen er kort (11 timer), her er det nå vinter. Så vi står opp tidlig og legger oss tidlig for å utnytte dagslyset mest mulig.

 

Vi nyter en sjeldent stille morgenstund ved soloppgang med kaffe og kjeks.

 

Hele tørrfallet på atollen består av rev/ koraller.

Her ser vi kanten av revet ut mot havet. Langs revet fant vi sågar to veier, en oppå korallsanden og en i palmeskogen.

 

En tur langs korallsandstranden. Vi fant masse vakre koraller som vi tar med oss hjem.

 

Tatt av vinden for anker