Pictures --- Home     

     

South Pacific

 

 

 

Ua Pou - Marquesas (2) - and crossing to Tuamotus

 

En hel klase bananer modnet samtidig, så det bød på mange deilige søte godbiter

 

Fjelltoppene på Ua Pou er blant de mest fotograferte motivene på Fransk Polynesia (jfr Lonely Planet). Og ja, de var verdt noen knips. Her er de helt skyfrie, og det er en riktig sjeldenhet!

 

Diverse klatreteam søkte utfordringer på øya.

 

 

Vi la ut på en hikingtur til nabolandsbyen Hakahau, den største på øya, en  strekning på 17 km. Vi var forberedt på å gå langt, men fikk lift etter kun få km. Og de hyggelige lokale polyneserne stoppet og tilbød oss skyss. Vi takket gladelig ja, vi skulle jo tilbake også.

 

Da vi ble satt av ved kaia, så vi ikke et menneske. Det skulle vise seg at hele byens befolkning og flere med befant seg oppi landsbyen på det lokale farmers marked. Her solgte de frukt, grønnsaker, ferdig laget mat, klær, smykker og mye mer.

 

Det er lørdag og marked og de lokale lot til å kose seg masse.

 

Tilbake i landsbyen der vi lå for anker.

Vi hadde bestilt middag på landsbyens eneste familiedrevne restaurant om kvelden. Vi var fire til bords og det var en deilig atmosfære i dette huset. Tre generasjoner bodde under samme tak og laget maten som ble servert i fellesskap. Det var langtidskokt (7 timer) geit vi hadde bestilt. Innimellom matet de sine egne barn. Denne babyen var 2 mnd. I tillegg hadde de en jente på 15 mnd. Det var svært søte mennesker og de serverte nydelig mat.

 

 

La luna på vei opp og gir oss et behagelig nattelys

 

På vei til Tuamotus.

Kos ved solnedgang samtidig med at  månen er kommet opp

 

Vi er like før passering av vårt første pass på atollen Kauehi. Vi var naturlig nok spente på hvordan det ville arte seg. Men det var jo piece of cake. (Denne atollen er anbefalt for nybegynnere). Her er skipperen i full konsentrasjon om kursen.

 

Vi er på vei gjennom passet. Det bryter på revet og vi må naturlig nok holde god avstand til dette. For en velsignelse det er med Navionics og moderne teknologi.