Pictures --- Home     

     

South Pacific

 

 

 

The Kingdom of Tonga - at the anchorages in Vava'u

 

Den første øya (Matamaka) vi gikk til var et samfunn på ca 150 beboere. Et litt merkelig samfunn der vi følte oss som inntrengere der vi gikk og prøvde å få litt kontakt med noen. Et par stk ville snakke med oss. En mann fortalte at de fleste var mormonere. Tre nr tre fa høyre var noe av det største vi har sett i omkrets.

 

Fra den lille fraflyttede øya Lape.

Vi gikk inn i skolestuen da døra stod åpen, og kikket litt i avlagte skolebøker. Rettskrivingsøvelser med rettelser i rødt frembrakte minner fra egen tid på barneskole.

 

Denne blir nok aldri mer sjøsatt.

 

Øyas kirke som vitner om en tid med flere mennesker og liv i et samfunn. Skiltet forteller at bygningen skal restaureres og fungere som evakueringssted. Vi undret oss en smule over dette. Vi tenker at den ville gi liten beskyttelse ved en syklon eller en tsunami.

 

Øyas brygge.

 

Vi snorklet på et rev rundt en øy langt ute mot havet. Det skulle være flott rev å snorkle på, men dessverre var det mest døde koraller. Men med noen unntak.

 

Fantasien gir mange assosiasjoner.

 

 

Ankeret sitter som det skal i sanden.

 

 Men vi er alltid på vakt overfor bummies som ankeret kan vikle seg rundt eller sette seg fast under. Og de fins overalt, det gjelder å treffe riktig når man slipper det ned.

 

 Utsikt mot nærmeste øy fra båten.

 

 Denne squalen traff ikke oss. dessuten lå vi trygt på en bøye.

 

 Et glimt fra øyriket. Små og store motuer (øyer).

 

 Lape island. og et fraflyttet hus.

 

 Her er også fra øyas skolestue. Med en seng til skolelæreren?

 

 The fear of the Lord is the beginning of wisdom.